Czech Sport Aircraft u Hrvatskoj


14778_551684078176813_2060731123_nTvrtka IDEL d.o.o. (Pilotski Školski Centar) sa zadovoljstvom objavljuje kako je uspostavljena poslovna suradnja sa češkim proizvođačem zrakoplova Czech Sport Aircraft.

 Czech Sport Aircraft razvio je vrlo jak i prepoznatljiv brend kroz svoj proizvod-zrakoplov PS-28 Cruiser. Svjesni mogućnosti i prednosti ovog zrakoplova posebice u školovanju pilota uvjereni smo kako za ovaj tip zrakoplova definitivno postoji mjesto i na hrvatskom tržištu. U nadolazećem razdoblju ovaj zrakoplov moći ćete i uživo vidjeti  na prezentacijama i demonstracijskim letovima. Do tada više informacija o zrakoplovu uključujući i cijenu možete saznati putem telefona, e-mail ili web obrasca.

PS-28 Cruiser je zrakoplov dvosjed metalne konstrukcije, pogonjen Rotax 912 (100 KS) motorom na auto benzin ili 100LL avionsko gorivo. PS-28 Cruiser certificiran je za VFR operacije danju prema EASA CS-LSA propisima što omogućava korištenje ovog zrakoplova u školovanju za dozvolu privatnog i profesionalnog pilota aviona kao i za korištenje u raznim komercijalnim operacijama.

Trenutno je proizvedeno više od 500 PS-28 Cruiser i SportCruiser zrakoplova. Zbog svoje robusne konstrukcije, jednostavnosti održavanja, male potrošnje i vrhunskih letnih karakteristika, PS-28 Cruiser savršen je zrakoplov za osnovnu i naprednu letačku obuku, aeroklubove i privatno rekreacijsko letenje.

Tvornica Czech Sport Aircraft nalazi u gradu Kunovice u srcu Češke zrakoplovne doline. U tom području od 1954. godine pa sve do danas razvijeno je i proizvedeno nekoliko vrsta zrakoplova. Današnja tvrtka Czech Sport Aircraft temelji se na gotovo 80 godina zrakoplovne povijesti grada Kunovice te je usmjerena na istraživanje, dizajn, razvoj i proizvodnju lakih sportskih zrakoplova.

Više pročitajte na stranicama Czech Sport Aircraft

Komentari & Odgovori

Comments are closed.